27 Şubat 2008 Çarşamba

İNTERNET

Günümüzde internetin önemini pek te fazla anlatmaya gerek yoktur.Genelde her evde,işyerinde internet vardır ve gün geçtikçe de kullanıcı sayısı artmaktadır.İnternet şu anda en büyük iletişim ve reklam araçlarından birtanesidir.Pazarlama dersinde gördüğümüz 'interactive media' grubuna interneti dahil edebiliriz.
Çoğunlukla firmalar internete reklam vermek yerine web sayfalarını tercih etmektedirler.Aslında bu yöntem genel olarak doğrudur.Çünkü, kişiler internette dolaşırken karşılarına herhangi bir ürünün reklamı çıkabiliyor ve insanlar çıkan reklama çok takılmayıp o sayfayı kapatabiliyor. Her ne kadar internet televizyona göre daha ucuz bir reklam türü olsa da genellikle bu yöntemin pek te işe yaradığı söylenemez.Bu nedenle,herhangi bir ürünün bir web sayfasının olması,o ürünün tanıtımı açısından çok daha fazla fayda sağlar.Çünkü web sayfaları dünyanın her yerindeki insanlara kolaylıkla ulaşabilen bir araçtır.Hedef kitleye ulaşma açısından web sayfaları bu anlamda fazlasıyla önemli.Basit bir örnek verirsem,çoğu gençlerin tercih ettiği gibi ben de 'CONVERSE' tutkunuyum.Özel olarak bu markanın web sayfasına girip ,son çıkan ürünleri takip edip,model beğenebiliyorum.Hem bu yolla o ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyorum.
Özetle,firmalar web sayfalarıyla hedef kitlelerini arttırma şansını yakalarlar,ürünlerini daha iyi pazarlama imkanı bulurlar ve yapmış oldukları tanıtımla gelirlerini arttırabilirler.

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz, bir sonrakine belki sizin jenerasyonun interneti pazarlama anlamında ne şekilde kullandığına eğilmek iyi olur. Bir ikinci mevzu da Converse fenomeni, bence onun hakkında da yazan bir cengaver çıksın.

(Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk. Bir de "pek te" değil, "pek de". Söylerken "te" oluyor da, yazarken "de" olarak kalıyor sevgili dahi anlamındaki de'ler :) Ama ayırıyor olmanız bile çok önemli, teşekkürler.)

derya çevikel dedi ki...

Teşekkür ederiz hocam beğendiğiniz için:) Noktalama işareti konusunda da haklısınız türkçe görmeyeli sanırım unutmuşuz uyardığınız için teşekkürler.Bundan sonra daha dikkat edicez ekip olarak:)