29 Nisan 2008 Salı

VİDEOFON


Türk Telekom'un uzun zamandan beri kafa yorduğu 'VİDEOFON' servisini yakında başlatmaya hazırlanıyor. Bu servis kısaca insanların evlerinden,işyerlerinden vs sabit hatlar üzerinden birbirleriyle görüntülü ve ses iletişim imkanı sağlıyor. Son zamanlarda televizyonlarda sıkça Cem Yılmaz'ın oynadığı bu reklamı görüyoruz. Cem Yılmaz bundan öncede oynadığı 'OPET' reklamlarıyla da adından sıkça söz ettirmişti.
Videofon servisi insanlara bazı imkanlar sağlıyor. Bunlara kısaca değinirsek;görüşme sırasında karşı tarafın fotoğrafını çekmek,internette dolaşmak,e-posta göndermek gibi... Türk Telekom'la 24 aylık sözleşme imzalanması şartıyla aylık 40 YTL' ye sabit ücret karşılığında görüntülü konuşma yapılabilecek. Bu sözleşmeyi yapanlara görüntülü telefon bedava verilecek. Tabi unutulmaması gereken bir ayrıntı daha var; o da ADSL abone olmanız şart! Şimdi tüm bunlardan sonra insanın aklına bazı şeyler geliyor. İnternet zaten pek çok insanın kullandığı bir servis. O halde internet varsa görüntülü telefona ne gerek var? Zaten çoğumuz 'messenger' ya da' skype' gibi servislerden faydalanıyoruz. Bakalım, önümüzdeki günlerde ' VİDEOFON' olayının akibeti ne olacak,bekleyip göreceğiz...

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Evet webcam var, neyimize gerek ki görüntülü telefon? 10 sene olsa süper olurdu, o zaman zaten öyle bir şehir efsanesi vardı "Gelecekte telefonlar görüntülü olacakmış" diye. Hiç heyecanlı değil şu anda.

derya çevikel dedi ki...

Hocam,yazımdada söylediğim gibi piyasaya çıkacak bu ürünün şu anda cezbeden bir tarafı yok bence.Zaten normal hayatımızda başka türlü yollarla bu iletişimi sağlıyoruz.İnsanın ne gerek var canım diyesi geliyor:) Şimdi bu ürün teknolojinin uzağında kalmış gibi görünüyor.Reklamı ayrı bir komedi zaten:)